De schatten van de Duitse automarkt

Voor mij als auto liefhebber gaat mijn hart sneller kloppen eerdere keer dat ik navigeer naar AutoScout24.de. Wat is hier zo geweldig aan? Nou, Duitsland is natuurlijk een van de meest voorname auto producenten van de wereld. Eigenlijk komen hier gewoon de beste auto’s vandaan. Enfin, en natuurlijk het beste houden ze voor zichzelf. De auto’s bestemd voor de Duitse markt zijn net wat luxer uitgevoerd dan de bolides die ze exporteren. Alsmede dankzij steun van Angela Merkel en collega’s zijn de Duitse auto’s een stuk goedkoper dan in Nederland of andere Europese landen.

Er zijn dus vele koopjes, echte schatten te vinden over heel Duitsland. Geweldige nieuwe en tweedehands auto’s nergens verkrijgbaar voor lage prijzen relatief gezien. Dan zie je weer een gloednieuwe pracht Porsche in Beieren en dan weer een geweldig BMW tweedehands voor een weggeefprijs in Hamburg. Het is een auto festijn hier.

En ik wilde mij ook wel eens begeven aan dit auto festijn. Dus ik kijken op AutoScout. En al snel vond ik een geweldige oldtimer uit de omgeving Bochum. Dat is niet zo ver rijden van de grens. Maar alsnog had ik niet veel trek in administratie en BPM enzo. Dat is verplicht natuurlijk maar kan je ook door een bedrijf laten verzorgen. Daar koos ik voor. Ik zette easyimport in om mijn oldtimer van Bochum naar Rotterdam te halen. Dat was binnen week of twee al klaar. De oldtimer stond bij me in de tuin. Netjes thuis afgeleverd. Papierwerk alles gedaan. Geweldig. Dit begint voor mij wel verslavend te werken denk niet dat dit de laatste keer is dat ik een auto importeer uit Duitsland. Meer over de werkwijze kan men hier lezen: https://easyimport.nl/werkwijze/. Enfin het smaakt naar meer, me vrouw zal er niet blij mee zijn deze nieuwe verslaving, maar iedereen heeft een hobby toch en voor mij is dat unieke auto’s importeren.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *